Pages

LIVE Malam Ini!! Forum Mahkamah Rakyat: Lahad Datu, Siapa Pengkhianat Sebenar?


Jangan lupa malam ini. LIVE Forum Mahkamah Rakyat di Radio Bangsar Utama: Membicarakan kisah dari Lahad Datu, Siapa Pengkhianat Sebenar?

Tarikh: 18 Mac 2013 (Isnin)
Masa: 8.45 malam.
Lokasi: Dewan Himpunan Cina Selangor (KLSCAH) – berdekatan stesen monorel Jalan Maharajalela / Stadium Merdeka.

Sejak dari awal isu Lahad Datu muncul regim mengambil posisi menyerang dan tidak tahu mengapa PR tersudut dihimpit untuk berada di posisi bertahan.

Pengorbanan perajurit negara, semangat patriotisma ditunggang semahunya oleh regim untuk kelebihan politik domestik mereka. Walaupun banyak kelemahan regim malah tidak keterlaluan jika ahli politik regim tidak keterlaluan campur tangan pasti banyak kehilangan nyawa dan kerugian dapat dielakkan.

Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM) dengan ini mengambil sikap mengalihkan rakyat dari gear bertahan kepada gear menyerang. Isu Lahad Datu harus diperjelaskan dengan berani.

Untuk itu ruang perdebatan harus dibuka, malangnya isu sepenting ini yang harus di bawa ke parlimen untuk dibahaskan bagi bukan sekadar mencari punca tetapi memperbaiki kesilapan yang mengundang tragedi.

Rakyat perlu dipersajikan dengan ulasan serta maklumat yang lebih membuka minda dan ke arah memperkasakan negara, namun malangnya regim (parti penguasa) cekap menyusun dan memanipulasi ruang sehingga menghimpit lawan politik.


Program ini anjuran bersama Angkatan Perubahan Sabah dan SAMM akan menampilkan :

Tn Hj Mohamad Sabu
YB DS Wilfred Bumburing
YB Tian Chua
YB DS Lajim Ukin
Datuk Yahya Lampong
Datuk Kalakau Untol
Leftenan Jeneral (B) Datuk Ghafir
Bekas Pengarah JPN Sabah
Siti Aminah (saksi hidup)
Mat Swadi (saksi hidup)
Che’GuBard
Boby (SAMM Sabah)


Mohon sebarkan dan bantu mobilisasi maksima. Sebarang pertanyaan mengenai program sila hubungi penganjur di talian 010-2675872.
Juga malam itu juga akan dilancarkan risalah khas penerangan kes Lahad Datu dan kenderaan pacuan 4 roda SAMM khusus untuk “smoke operation”.

Edy Noor Reduan
Pengarah Propaganda
Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM)