Pages

Manifesto

Manifesto Radio Bangsar Utama 

1 - Radio Bangsar Utama merupakan wadah merdeka di mana ruang media yang selama ini dibungkam pemerintah dibuka luas berlandaskan semangat kebebasan media.

2 - Radio Bangsar Utama dengan motto 'Berani Langgar, Laporan Jelas' berkhidmat kepada rakyat Malaysia melalui skop pemberitaan yang telus, adil dan bertanggungjawab.

3 - Radio Bangsar Utama membawa suara, hasrat dan harapan rakyat Malaysia, merentasi sempadan agama, bangsa demi Malaysia yang adil, dinamik dan berkebajikan.

4 - Radio Bangsar Utama menyokong peluasan ruang demokrasi, dan mengajukan etika proses pilihan raya yang telus, bebas dan adil.

5 - Radio Bangsar Utama adalah 'Universiti Terbuka' bersifat dua hala, mendidik dan menerima pandangan, dimana semua pendengar adalah pelajar dan guru pada masa yang sama.

6 - Radio Bangsar Utama adalah pentas anak semua bangsa untuk membawa pandangan baru dunia, memecah pandangan lama yang selama ini mengepung minda.

7 - Radio Bangsar Utama merayakan kebebasan berseni dan berkarya dengan bertanggungjawab.

8 - Radio Bangsar Utama meraikan kebebasan bersuara dan perbezaan pendapat, selagi ianya dicitrakan dalam ruang lingkup yang berhemah.

9 - Radio Bangsar Utama mengangkat pemerdayaan hak setiap insan dan menolak apa jua penindasan, monopoli dan cengkaman pada mana-mana jalur kehidupan.

10 - Radio Bangsar Utama berpegang kepada falsafah; Benar, Tepat dan Berani Melawan!